Posted on

KENAPA PENTINGNYA MENDAPAT MAB ORI ZAIPERMAI

Pada masa kini terdapat sesetengah kedai Produk Kesihatan dan Kecantikan yang menjual MAB FAKE.Kebanyakkan ia berada sekitar Chow Kit, Kuala Lumpur dibekalkan oleh peniru produk untuk mengaut keuntungan yang tidak bermoral.  ZAI Permai Resources (ZPR) mengambil maklum hal ini.

Bagaimana untuk mengetahui MAB ORI keluaran ZPR? MAB ORI terdapat cop ZAI PERMAI RESOURCES MAB pada bawah botol manakala MAB FAKE, botol tidak bercop ZAI PERMAI RESORCES MAB.

COP ZAI PERMAI RESORCES MAB UNTUK MAB ORI KELUARAN ZPR

Mengambil MAB FAKE  akan menerima risiko kesihatan kemungkinan produk tiruan itu ada bahan terlarang antaranya mercury. Pihak ZPR menegaskan bahawa betapa bahayanya  kesan mercury jika tersalah ambil. Mengikut garis selamat penggunaan mercury dalam ukuran 1 ppm ( one in part per million/ 1 dalam sejuta/ 1: 1,000,000). Ini bermaksud jika keselurahan bahagian  dipecahkan sejuta  unit, kebarangkalian ada mercury adalah 1 unit sahaja. Kementerian Kesihatan Malaysia telah meletakkan garis selamat untuk produk di Malaysia adalah 0.5 ppm. MAB keluaran ZPR adalah 0.3 ppm. ini telah di uji oleh Institut Bioproduk, Universiti Teknologi Malaysia. Bagi nilai bacaan dibawah 0.5 ppm dikategorikan sebagai ND ( Not Detected) iaitu tidak wujud mercury.

SIJIL DARI UTM, BACAAN MERCURY DALAM MAB, 0.3 PPM OLEH INSTITUT BIOPRODUK UTM

Kesan mercury yang berada dalam badan manusia akan memberi tekanan pada sel badan. Tekanan yang terlalu lama menjadikan sel mula rosak. Sel yang rosak akan menimbulkan gejala penyakit kanser.

Ilmu pengetahuan amatlah penting sebelum mengambil sesuatu produk kesihatan. Jauhi yang bersifat sintetik (FAKE)  dan bertoksid. Kesihatan sebenar adalah menjaga akar umbi supaya ia tidak rosak. Akar umbi manusia adalah sel iatu atom terkecil yang membentuk fizikal manusia. Menjaga kesihatan bermaksud menjaga atom diri kita supaya ia tidak rosak. Jika ini dipelihara barulah kita sihat hingga hujung nyawa.

 

Dengan itu dapatkan MAB ORI keluaran ZPR untuk mengelak gejala tidak sihat ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *